Skjoldlus på orkideer

Der er næppe nogen orkidé-dyrkere, der undgår at opleve nogle af deres orkidéer. De gange, jeg har fundet uldlus og skjoldlus i mine orkidéer, har de altid . Ofte opdages skjoldlus dog først når der ses et glinsende ,klæbrig, substans på bladene (skjoldlusenes ekskrementer).

Finder man alvorligere skadegørere som f. Har man fået et problem i orkideerne kan man forsøge med kemisk bekæmpelse. Skjoldlus: Disse insekter har et skjold og ligner små brune plader, der sidder på undersiden af bladene. I mere alvorlige tilfælde kan skjoldlus udskille en .

Bladlus, spindemider, øresnudebiller, trips, skjoldlus. Listen over trusler mod de bedårende orkideer er lang, og man skal være på vagt, . Mange har stiftet bekendtskab med skjoldlus på stueplanter som for eksempel citrus, oliven, vedben bregne, stuebirk og orkide. Jeg har også skjoldlus på mit citrontræ og har knust en del af dem, men. Angrebet var så voldsomt at jeg valgte at kasere alle mine orkideer.

Ligesom skjoldlus er uldlus meget svære at komme til livs, så jeg var . Skjoldlus er nær beslægtet med bladlus og ernærer sig ligesom dem ved at suge saft fra plantevæv. Af udseende har de dog ingen lighed med bladlus, idet i .